Vzvišena subtilna energija vsakega Božanskega Atributa je neizčrpnaPomembno je vedeti in se zavedati, da je posebna subtilna in vzvišena energija določenega Božanskega Atributa neskončna in vedno ostaja neskončna. Ko torej v svojem notranjem vesolju sprožimo proces okultne resonance s subtilno sublimno energijo določenega Božanskega Atributa in ne glede na to, kako dolgo v svojem notranjem vesolju prejemamo specifično subtilno sublimno energijo tega Božanskega Atributa, smo lahko popolnoma prepričani, da je specifična subtilna sublimna energija, ki jo v valovih prejemamo v svoje notranje vesolje, vedno neskončna in neizčrpna.

Ne glede na to, koliko subtilne energije Božanskega Atributa ujamemo v svoje notranje vesolje, ta ostaja neskončna, saj večno prihaja od Boga Očeta. Zato smo lahko prepričani, da je subtilna vzvišena energija vsakega Božanskega Atributa, ki jo prejmemo v svoje notranje vesolje, brez izjeme neskončna in vedno ostane neskončna.

 

Samo od nas je odvisno, ali smo v stanju okultne resonance z določenim Božanskim AtributomOsnovni pogoj, da lahko v svoje notranje vesolje sprejmemo to posebno vzvišeno energijo Božanskega Atributa, kot je na primer ljubezen, je, da vstopimo v okultno resonanco s posebno in neskončno subtilno energijo tega Božanskega Atributa in nato nenehno ostajamo v njej. Vse, kar nam preprečuje, da bi vstopili v takšen proces resonance z neskončno energijo Božanskega Atributa ali ga ohranili, smo le mi sami. Zato smo mi sami tisti, ki se zaustavljamo ali v določenih situacijah sploh nimamo dostopa do takšnega procesa okultne resonance s specifično subtilno sublimno energijo Božanskega Atributa, ker v svojem notranjem vesolju nikoli ne ustvarimo optimalnih pogojev, da bi se takšen proces okultne resonance s specifično in neskončno subtilno sublimno energijo Božanskega Atributa lahko pojavil in ohranil.

To razkritje, ki se morda komu zdi banalno, je in še vedno ostaja velika skrivnost. Vsak od nas je lahko prepričan o obstoju določenega Božanskega Atributa, če ga živi in pozna na neizrekljiv in intuitiven način z intenzivnim, globokim in osupljivim notranjim stanjem. Ko torej spoznamo neizrekljiv način in globoko doživimo specifično subtilno vzvišeno energijo določenega Božanskega Atributa, smo prepričani, da zakon okultne resonance obstaja in deluje - lahko bi rekli - natančno, matematično.