Sočasne kolektivne eksemplifikacije

 

Sočasne kolektivne eksemplifikacijeV nemirnih, skoraj apokaliptičnih časih, v katerih živimo, opažamo, da se v nekaterih delih sveta pojavljajo koristne pobude (ki niso naključje), ki združujejo desettisoče ali celo milijone ljudi, ki se zberejo, da bi skupaj izvajali meditacije za mir ali za zdravljenje in obnovo planetarnega okolja.

Meditacije v sozvočju vključujejo hkratno sodelovanje (v istem časovnem obdobju) več človeških bitij, in zato povzročijo okrepljene okultne učinke tako pri udeležencih kot v splošnem planetarnem okolju. Sozvočje povzroči učinek okultnega pomnoževanja in vsi tisti, ki se nato polni navdušenja in stremljenja udeležujejo takšnih meditacij, so del organizma sui-generis, k čigar življenju prispeva vsak, okultni rezultat pa je večji od vsote posameznih izkušenj - gre za ustvarjalno pomnoževanje. Vsak udeleženec nato odraža izkušnje vseh drugih in nastala Celota doseže izjemno široko in globoko okultno resonanco z božanskimi energijami, ki obstajajo v neskončnih vrtincih Makrokozmosa.

Na ta način se s sprožitvijo okultnih resonančnih procesov dostopa do neskončnih vzvišenih energij, ki obstajajo v neskončnih vrtincih makrokozmosa, kar človeškim bitjem, ki sodelujejo v enotnosti, omogoča, da skozi svoje notranje vesolje pritegnejo in usmerijo določene skrivnostne Božanske Atribute, ki, ko so pritegnjeni v okolje tega planeta, potem povzročijo znatne preobrazbe in tudi v celoti prispevajo k nastanku globoko koristnega, harmoničnega okolja. To okolje omogoča ljubezen, dobro razumevanje, dobro voljo in sočutje med ljudmi, ki živijo na tem planetu.

 

Zakon Okultnega Darovanja – z dajanjem preoblikujemo sebe in vse okoli nasTako imajo tudi človeška bitja, ki sodelujejo v takšnih meditacijah v sozvočju, veliko koristi subtilnih vzvišenih božanskih energij, ki jih pritegnejo v svoje notranje vesolje, in se tako globoko preobrazijo, čeprav ne poznajo skrivnih mehanizmov, s katerimi jih izvajajo, in ne vedo, da imajo na ta način veliko koristi izvajanja Zakona Okultnega Darovanja.

Ta temeljni zakon nam pravi, da ko nekaj ponudimo, fizični predmet ali katero koli subtilno energijo, kot je subtilna vzvišena energija Božanskega Atributa, čeprav to energijo zajamemo iz neskončnih makrokozmičnih vrtincev in jo usmerimo k bitju, ki mu jo ponudimo, bo del te energije, ki gre skozi nas, pozneje ostal tudi v nas. Tako ne le tisti, ki prejemajo, ampak tudi mi, ki darujemo - vir daru je Bog -, se v tem procesu nenehno notranje bogatimo in se na ta način preobrazimo. To na primer pojasnjuje močno stanje izpolnitve, globokega zadovoljstva, ki nas napolni, ko nekaj ponudimo ali nekomu pomagamo.

Človeška bitja, ki sodelujejo v takšnih meditacijah, ki se izvajajo v sozvočju, se sčasoma tudi preobrazijo, ko skozi svoje bitje manifestirajo božanske energije določenih Božanskih Atributov. S tem dvignejo svojo dominantno frekvenco vibracij in se na ta način zavedajo globoko koristnih preobrazb, ki se zgodijo v njihovem notranjem vesolju, ko v sozvočju prehajajo skozi te vzvišene božanske energije.

 

"Delaj dobro, prejmi dobro"Glede na te okultne vidike je zelo dobro, da, kadar koli nam čas dopušča, vložimo čas in notranjo energijo v globoko koristen ustvarjalni način, da se prepričamo o preobrazbah, ki se bodo nato zgodile v našem bitju, in da naredimo veliko dobrega za vse ljudi, ki živijo na tem planetu in za naš Modri Planet, ki bolj kot kadar koli potrebuje te subtilne vzvišene energije, ki jih lahko zajamemo iz neskončnih vrtincev, ki obstajajo v Makrokozmosu.

Tako se lahko vsak od nas prepriča, da ko delamo dobro, hkrati v svojem notranjem vesolju občutimo veliko dobrega, harmonijo in dobro počutje. Tako smo lahko prepričani, da ko naredimo veliko dobrega, dobimo veliko dobrega, in takrat se v našem notranjem vesolju zgodijo številne čudovite preobrazbe. Na ta način lahko prepričamo sebe, mnoge med nami, zlasti skeptike, inertne, lene, da je gram tovrstne prakse vreden na tone teorije in nam pomaga narediti duhovni preskok, saj obenem premagamo svojo sebičnost, svojo malenkostnost, presežemo ego in hkrati v sebi prebudimo te Božanske Atribute, ki jih vsak od nas v veliki meri potrebuje.

 

Smisel našega obstoja je odvisen od nasZelo pomembno je, da na ta način v svojem notranjem vesolju prebudimo določene vrline, se počutimo globoko pomirjeni s seboj, začutimo skrivnostno resničnost Boga Očeta, ko skozi naše bitje prehajajo ti vzvišeni Božanski Atributi. Prepričani smo lahko, da ko izvajamo takšne kolektivne meditacije v sozvočju, nam je zaradi polja, ki se pojavi na ravni planeta Zemlje, zelo lahko dostopati do teh božanskih energij, ki nam v bistvu pomagajo pri preobrazbi, pri dobrem počutju, nas zdravijo in dajo božanski smisel našemu obstoju tukaj in zdaj, na tem svetu.