Razkrita skrivnost Božanskih Atributov

 

Prvič razkrita skrivnost Božanskih AtributovZa Božanske Atribute je značilno, da vsak izmed njih vsebuje posebne subtilne vzvišene energije, ki imajo določeno frekvenco vibracij, ki se nikoli ne spreminja. Vsak božanski atribut je in ostaja v večnosti vzvišena subtilna energija, ki predstavlja določeno frekvenco vibracije, ki se nikoli ne spremeni. Glede na to, da nas je Bog ustvaril po svoji podobi in podobnosti, nam to omogoča, da na neposreden, neizrekljiv in intuitiven način poznamo in čutimo vsak Božanski Atribut, ki nam je dostopen, ko se v našem notranjem vesolju ustvarijo ustrezni pogoji, ki omogočajo sprožitev neizrekljivega procesa okultne resonance s subtilno vzvišeno energijo, ki je značilna za Božanski Atribut.

 

Mi smo tisti, ki rečemo "da" ali "ne"Bistveni pogoj, da v naše notranje vesolje sprejmemo to sublimno subtilno energijo, ki je značilna za Božanski Atribut, je, da vstopimo in nato nenehno ostajamo v stanju okultne resonance s subtilno sublimno neskončno energijo tega Božanskega Atributa. Tisto, kar nam preprečuje, da bi vstopili v takšen neizrekljiv proces okultne resonance z neskončno energijo Božanskega Atributa ali ga nenehno vzdrževali, je prav naša lastna prtljaga omejitev. Zato smo mi tisti, ki preprečujemo dostop do takšnega procesa okultne resonance s posebno subtilno sublimno energijo Božanskega Atributa, ker v svojem notranjem vesolju ne ustvarjamo optimalnih, ustreznih pogojev za pojav in vzdrževanje takšnega neizrekljivega procesa okultne resonance z neskončno subtilno sublimno energijo Božanskega Atributa. S tem je razkrita velika skrivnost Božanskih Atributov, ki se bo za tiste, ki so sposobni doumeti njeno neprecenljivo vrednost, izkazala za veliko razodetje in neprecenljiv duhovni božanski dar, za tiste skeptike, ki še niso pripravljeni razumeti, pa se zdi nepomembna in bo zato zanje ostala velika skrivnost.

 

Naše notranje stanje je pokazateljRazkritje velike skrivnosti obstoja Božanskih Atributov v notranjem vesolju se začne v trenutku, ko človeško bitje na neizrekljiv in intuitiven način izkusi in spozna božansko resničnost takšnega Božanskega Atributa skozi intenzivno, globoko in osupljivo stanje. Ko torej na neizrekljiv način spoznamo in globoko začutimo posebno subtilno energijo Božanskega Atributa, smo lahko prepričani, da zakon Okultne Resonance obstaja in deluje na natančen, lahko bi rekli matematičen način. Hkrati, ko nam uspe na neposreden in neizrekljiv način, s pomočjo procesa okultne resonance, spoznati specifično sublimno subtilno energijo določene božanske lastnosti, nam uspe odkriti Boga Očeta v svojem bitju. Poleg tega v teh privilegiranih trenutkih odkrijemo, da je bil vsak od nas ustvarjen po podobi in sličnosti Boga Očeta.

 

Kar zadeva Božanske Atribute, Dobri Bog ne postavlja nobenih omejitevKo smo sposobni razumeti, predvsem pa ko z neposrednimi notranjimi izkušnjami odkrijemo, da je Božanski Atribut, s katerim želimo vstopiti v subtilno temeljno občestvo, dejansko Božanski Atribut, za katerega je značilno, da v njegovi resničnosti obstaja subtilna sublimna energija, ki je določujoča in neskončna ter katere frekvenca vibracij je izrazita in se nikoli ne spreminja, spoznamo, da Dobri Bog v resnici ne postavlja nobenih meja temu Božanskemu Atributu, ki je vedno vseprisoten v Njegovi Stvaritvi in Pojavnosti, saj so Božje roke odprte in skozi njih nam je na voljo subtilna sublimna energija tega Božanskega Atributa, ki je dejansko neizčrpna. Od nas samih je odvisno, ali se bomo odločili obrniti hrbet temu skrivnostnemu Božanskemu Atributu.

 

Skrito sporočilo je mogoče notranje dekodiratiS pravilnim poznavanjem in razumevanjem tega pomembnega ezoteričnega razodetja vidimo, da se ne smemo nikoli odtujiti ali oddaljiti od neizmerne subtilne in neskončne energije katerega koli Božanskega Atributa, ki nam je vedno in povsod na voljo, če jo le izberemo in si jo upamo pritegniti ter jo nato obilno kopičimo v svojem notranjem vesolju, da bi dekodirali in asimilirali značilno skrito sporočilo, ki se nam prikazuje skozi dominantno stanje, ki ga takrat občutimo.

Na ta način se lahko z intenzivnim preizkušanjem in poglabljanjem Božanskega Atributa postopoma prepričamo, da s tem začenjamo in nato lahko nadaljujemo skrivnostni proces postopne teoze našega bitja, ki se uresničuje skozi subtilno vzvišeno energijo tega Božanskega Atributa.