Kaj za nas pomeni obstoj Božanskih Atributov?Vsak od nas je lahko prepričan o obstoju določenega Božanskega Atributa, ko na neizrekljiv in intuitiven način izkusi in se zave tega Božanskega Atributa v intenzivnem, globokem in osupljivem notranjem stanju.

Hkrati, ko nam uspe na neposreden in neizrekljiv način, s pomočjo procesa okultne resonance, spoznati specifično sublimno subtilno energijo določenega Božanskega Atributa, nam na ta način uspe odkriti in občutiti Boga Očeta v svojem bitju. Poleg tega v teh privilegiranih trenutkih odkrijemo, da je bil vsak od nas ustvarjen po podobi in sličnosti Boga Očeta.

 

Odkrivanje Božanskega Atributa je šele začetekKo nam je vsaj enkrat uspelo odkriti in z neposrednim izkustvom spoznati obstoj določenega Božanskega Atributa, kot je Božanski Atribut Božanske Ljubezni, za katerega je značilen obstoj subtilne, izrazite in neskončne subtilne energije, lahko spoznamo, da nam je lažje dostopati do drugih Božanskih Atributov, ki se nam za zdaj zdijo nedostopni. Tako lahko začutimo, da tako kot je za Božanski Atribut Ljubezni značilna posebna subtilna energija s frekvenco vibracij, ki se nikoli ne spreminja, tudi za druge Božanske Atribute, do katerih še nimamo dostopa. To, da nimamo dostopa do njih, še ne pomeni, da ti Božanski Atributi ne obstajajo. Dejstvo, da za zdaj še nikoli nismo priključili svojega radia na določeno radijsko postajo, ki obstaja, ne pomeni neumne predpostavke, da radijska postaja nikoli ni obstajala in da ne obstaja.

 

Spoznanje o BoguTi vidiki, ki so tu razkriti, so zelo dragoceni, ker čeprav se pogosto trdi, da obstajajo različni Božanski Atributi, in se celo trdi, da so ti Božanski Atributi nekaj posebnega, je to razodetje, ki nam ga daje Bog, namreč da so ti Božanski Atributi več kot "nekaj", ali z drugimi besedami, da so izrazita in neskončna subtilna vzvišena energija, ki ima frekvenco vibracij, ki se nikoli ne spremeni, zelo pomembna in dragocena resnica, o kateri bi morali razmišljati.

Odkrivanje Božanskih Atributov kot določenih subtilnih vzvišenih energij, katerih frekvenca vibracij se nikoli ne spreminja, je inovativen vidik, ki vsakemu od nas odpira perspektive izjemne globine, saj nam neposredna izkušnja določenega Božanskega Atributa hkrati omogoča, da do določene mere spoznamo, odkrijemo in začutimo Boga, in smo tako popolnoma prepričani, da nenehno obstaja in nas zaobjema.