Kaj je Božanski Atribut?Božanski Atributi so skrivnostne in neskončne značilnosti ali lastnosti Božjega bitja, kot so Ljubezen, Dobrota, Vsemogočnost, Večnost, Pravičnost, Sočutje, Neskončnost itd., brez katerih si Boga Očeta ne bi mogli zamisliti ali misliti.

Čeprav mnogi med nami popolnoma in globoko verjamemo, da obstajajo določeni Božanski Atributi, kot so zgoraj našteti, in čeprav, kot so menili mnogi filozofi, celo slutimo, da ti Božanski Atributi resnično obstajajo v večnosti in so nedvomno nekaj posebnega, se lahko vprašamo, kaj to "nekaj" pravzaprav je.

Bistveni vidik, ki se je prvič razkril na tem planetu, je, da je v resnici vsak Božanski Atribut subtilna energija, ki predstavlja določeno frekvenco vibracije, ki se nikoli ne spremeni!

 

V svojem notranjem vesolju lahko ujamemo vsak Božanski AtributVsi vemo, da nas je Bog ustvaril po svoji podobi in sliki. Če prepoznamo Božjo podobo zaradi njegovih Božanskih Atributov, nam podoba, po kateri smo bili ustvarjeni, kaže, da so nam vsi Božanski Atributi dostopni ter jih lahko mi, ljudje, spoznamo in občutimo na neposreden, neizrekljiv, intuitiven način, celo v svojem lastnem bitju. To se zgodi le, če so v našem vesolju ustvarjeni ustrezni pogoji, ki omogočajo sprožitev okultnega resonančnega procesa s posebno sublimno energijo Božanskega Atributa.

Če na kratko razložimo okultno resonanco po analogiji z elektromagnetno resonanco, lahko rečemo, da tako kot radijsko napravo uglasimo na točno določeno valovno dolžino določene radijske postaje in jo potem ujamemo, če to uglasitev vzdržujemo v optimalnih pogojih, tako lahko z ustvarjanjem določenih ugodnih pogojev v našem bitju v naše notranje vesolje sprejemamo specifično sublimno energijo določenega Božanskega Atributa. Ujetje te subtilne energije se kaže v nastanku močnega posebnega notranjega stanja, ki omogoča, da začutimo, spoznamo in v celoti doživimo skrivnostno resničnost določenega Božanskega Atributa. Potem imamo še naprej dostop do tega Božanskega Atributa in celo postopoma poglabljamo to božansko realnost, dokler se okultni resonančni proces ohranja v odličnih ali celo optimalnih pogojih.

 

"Bog je ljubezen." In ne samo to...Eden od takšnih Božanskih Atributov, do katerega imajo mnogi med nami dostop, tudi če se ne zavedajo, kaj se dogaja onkraj navideznega, je Božanski Atribut Božanske Ljubezni. Zaradi obstoja tega Božanskega Atributa Ljubezni so številni svetniki, veliki modreci in napredni jogiji brez oklevanja soglasno trdili, da je Bog najprej in predvsem Ljubezen in da je globoka, čista, neskončna Ljubezen Bog. V osnovi je ta Božanska Ljubezen posebna subtilna energija, ki ima frekvenco vibracij, ki se nikoli ne spreminja.

Nekateri med nami so pod določenimi pogoji spoznali, da je ljubezen energija in da ta energija vedno nosi določena skrivna sporočila, določene prefinjene, vzvišene sestavine, ki so vedno značilne za božansko energijo Ljubezni in ki, ko so sprejete v našem notranjem vesolju, s sprožitvijo določenih procesov okultne resonance v našem bitju ustvarijo velike, globoke in pogosto dokončne preobrazbe. Tako kot je Božanski Atribut Božanske Ljubezni neizrekljiva subtilna energija, ki ima določeno frekvenco vibracij, ki se nikoli ne spreminja, so tudi drugi Božanski Atributi dejansko subtilne, sublimne energije, vsaka z določeno frekvenco vibracij, ki se nikoli ne spremeni.