Vzorčna duhovna stanja prikazana v sozvočju

 

Paranormalni primeri različnih duhovnih stanj

Pomembna značilnost, zaradi katere je šola joge MISA edinstvena, so duhovne eksemplifikacije, ki jih ponuja naš duhovni vodnik, učitelj joge Gregorian Bivolaru. To so meditacije o različnih arhetipskih stanjih, duhovnih vidikih ali celo izjemnih človeških bitjih iz preteklosti, s katerimi med meditacijo resoniramo prek paranormalnega impulza z razdalje. Naš duhovni vodnik nam te duhovne zglede ponuja tako, da manifestira posebno subtilno, duhovno, telepatsko polje, ki je modulirano točno na določeno frekvenco vibracij predmeta tega duhovnega zgleda. Po tisočletni tradiciji joge lahko tovrstne duhovne zglede izvajajo le duhovni vodniki, ki pripadajo iniciacijski poti, imenovani Maha Siddha Joga.

Za vsakega udeleženca je glede na njegovo naklonjenost in stopnjo duhovne prebujenosti izkušnja določenih blagodejnih duhovnih stanj (kot so ljubezen, ločenost, blaženost, občestvo z izjemnim duhovnim bitjem itd.) lahko bolj ali manj dostopna, če poskuša to meditacijo izvajati individualno, "sam od sebe". Ko sodelujejo pri duhovnem zgledu, ki ga ponuja profesor joge Gregorian Bivolaru, in se v soglasju (točno v določenem časovnem okviru) odpirajo subtilnemu telepatskemu polju, ki ga oddaja, bodo opazili neverjetno izboljšanje tega stanja. Med ponazarjanjem to stanje postane ne le veliko bolj intenzivno, temveč tudi bolj jasno, polno nians, in tako postane model ali merilo sui generis, ki ga lahko pozneje uporabimo kot takega pri posameznih meditacijah. Poleg tega, če je bilo zadevno stanje sprva nedosegljivo ali neznano nekomu, ki ga še nikoli ni izkusil, na ta način postane dostopno in ga neposredno doživi v svojem notranjem vesolju.

 

Duhovni vodnik prenese na aspirante svoje duhovne izkušnje in dosežke

Ta resnična duhovna predstava, ki na paranormalen način prenaša v notranja vesolja aspirantov njihove lastne dosežke in duhovne izkušnje, je značilna le za duhovne vodnike Bodhake. Ta izraz izhaja iz sanskrtske besede "bodha", ki se prevaja kot zavest, vest, bistveno znanje in je v jogijski in tantrični tradiciji ime za najvišjo, najnaprednejšo kategorijo duhovnih vodnikov. Dejstvo, da duhovni vodja naše šole joge spada v to kategorijo, je bilo v preteklih letih potrjeno s pričevanji tisočih udeležencev tovrstnih prireditev. V današnjem času so tovrstni duhovni učitelji izjemno redki in po našem vedenju je MISA edina šola joge na svetu, kjer se tovrstne eksemplifikacije pogosto izvajajo.

Naš učitelj joge in duhovni vodnik Gregorian Bivolaru je vedno skromno in ponižno izjavljal, da mu to uspeva z veliko pomočjo Boga Očeta in da brez njegove pomoči telepatskega impulza več sto ali tisoč ljudi ne bi bilo mogoče doseči. Natančneje, v vseh teh duhovnih eksemplifikacijah ponižno in ljubeče prosi za božjo pomoč, Bog Oče pa je tisti, ki vsem, ki imajo odprto srce, omogoči in podari izkušnjo tega stanja v njihovo korist in duhovni razvoj. Vsak od teh duhovnih zgledov je neprecenljiv dar, ki nam ga Bog daje prek našega duhovnega vodnika, ki je v tem primeru "božji kanal", po katerem ta duhovni dar pride do nas.

Ta izjemna duhovna sposobnost, s katero duhovni vodniki Bodhaka posredujejo neposredno duhovno znanje iskrenim in odprtim aspirantom, je v tradiciji kašmirskega šaivizma znana kot "neposredni prenos božanske moči" (šaktipata) in je opisana kot skrivnostno sveto občestvo "iz srca v srce". Z drugimi besedami, od duhovnega srca duhovnega vodnika, ki je združeno ali "raztopljeno" v Božjem srcu, do duhovnega srca iskrenega in pripravljenega aspiranta.

 

Izkušnja je povsem avtentična

Dejstvo, da na tisoče začetnikov in naprednih jogijev, ki so odprtega srca in pripravljeni, pogosto doživi tako vzvišena in globoka duhovna stanja, ko učitelj joge Gregorian Bivolaru izvaja določene duhovne eksemplifikacije s paranormalno podporo na daljavo, je jasen dokaz pristnosti njegovih duhovnih dosežkov, ki jih je dosegel z vadbo joge. O tem se lahko vsakdo prepriča sam, če z navdušenjem, dobro voljo in določeno radovednostjo obiskuje duhovne eksemplifikacije, ki se izvajajo v tej šoli joge.

Preprost način, da se prepričamo, da ne gre zgolj za samopodtikanje, je, da dobimo isto melodijo, ki je bila uporabljena pri posebnem eksemplificiranju s strani Gregorija Bivolaruja, kjer smo v izrednem vatu doživeli to, kar je on paranormalno eksemplificiral. Nato bomo ob poslušanju te glasbe s pomočjo samosugestije poskušali ponovno doživeti natanko tiste občutke, občutke in stanja, ki smo jih občutili ob začetni ponazoritvi. Opazili bomo, da kljub vsem prizadevanjem nekaj, kar je bilo takrat bistveno in neizrekljivo, zdaj manjka. Bogati odtenki, neverjetna intenzivnost in izjemna globina naše prve izkušnje so izginili. Če vse to razumsko in nepristransko spoznamo, bomo prepričani, da so ti duhovni zgledi objektivni in pristni.

Množica koristnih stanj, bistvenih božjih lastnosti in pomembnih duhovnih vidikov, ki so bili prikazani v preteklih letih, je zelo impresivna. V času jogijskih duhovnih počitnic - avgusta v Costinesti ali maja v Herculanu - sta vsak dan dva duhovna izročila. Takšni primeri se izvajajo tudi v ezoteričnih skupinah Šakti ali Vira, na ajurvedskih taborih ali drugih posebnih taborih, ob pomembnih praznovanjih ali celo med oddajami o jogi na televiziji. Nekateri od teh primerov, na primer tisti, ki potekajo med počitniškimi tabori, ali tisti, ki potekajo vsako soboto od 14.00 do 14.30, so na voljo širši javnosti na MISA online TV.